3D printen voor de Semiconductor industrie

De Semiconductor industrie staat bekend om zijn extreem hoge eisen. Er wordt veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van zeer complexe machines met cutting-edge technologie. De productie van deze machines gebeurd veelal in cleanrooms en moet 100% goed zijn.

Industrieel 3D printen helpt bedrijven in de Semiconductor industrie om de functionaliteit van de machines te verbeteren, de ontwikkeling te versnellen en de foutkans te verkleinen.

Manifolds, interne kanalen

Binnen in de machine bevinden zich diverse stromen van onder andere lucht, water en waterstof. Hierbij is het erg belangrijk dat er geen trillingen ontstaan door turbulentie in de stroming. 

Door het ontwerp te baseren op FEM analyses kunnen kanalen worden ontwikkeld waar het medium zo vloeiend mogelijk doorstroomd. Vervolgens kunnen we de delen in titanium of RVS geproduceerd worden.

Minder trillingen
Functie verbetering van de machine

Complexe, lichtgewicht onderdelen

Gewichtsreductie van bewegende onderdelen heeft meerdere voordelen. De wafer kan bijvoorbeeld sneller bewegen en creëert daarbij minder trillingen.  

Door het ontwerp topologisch te optimaliseren ontwikkelen we een onderdeel dat sterk genoeg is, maar toch zo licht mogelijk. Deze onderdelen kunnen vervolgens 3D geprint worden in Titanium of vezelversterkt kunststof.

Gewichtsbesparing
Output verhogen
Kosten besparen

Tooling voor cleanrooms 

De productie van de vaak ingewikkelde machines moet 100% goed gebeuren. Een belangrijke en effectieve manier om dit te verbeteren is de ontwikkeling van de juiste tools. Door de tools te 3D printen ontstaat er de mogelijkheid om snel tools te kunnen ontwikkelen, testen en waar nodig te verbeteren.

Wij produceren tools in diverse kunststoffen en metalen die voldoen aan Cleanliness grade 4 en 2 (vacuum).

Cleanliness Grade 4 en 2(vacuum)
Sneller tools ontwikkelen
Kwaliteit verhogen

Ontwerp validatie

Snel kunnen valideren of het ontwerp dat digitaal is gemaakt correct is zorgt voor een kortere doorlooptijd van het project, met een hogere output.  

Door 3D printen te gebruiken om een fysiek (schaal)model te  maken kan er snel een validatie plaats vinden. Denk hierbij aan een controle of het ontwerp te monteren is, onderdelen passen of dat de functionaliteit juist is.

Snellere ontwikkeling
Kwaliteit verhogen van engineering
Duidelijkere communicatie

Wij werken met diverse klanten in de Semiconductor industrie.
Bespreek de mogelijkheden voor uw bedrijf.