3D printen voor Maritiem / Scheepsbouw

De maritieme sector staat bekend om zijn ruwe omstandigheden. De onderdelen moeten lang mee gaan en moeten betrouwbaar zijn. Ieder uur dat een schip niet vaart kost honderdenden soms duizenden euro’s. Het snel kunnen uitvoeren van reparaties en revisies is van cruciaal belang.

Dit is de uitdaging van de maritieme sector en de plek waar industrieel 3D printen voor de scheepvaart van waarde kan zijn.

Revisies van grote gietdelen

Onderdelen van installaties op schepen gaan vaak lang mee. Juist daarom brengt het uitdagingen met zich mee wanneer de delen gerepareerd, geviseerd of vervangen moeten worden. Vaak moeten volledige geassembleerde producten ingekocht worden waarvan slechts een klein deel wordt gebruikt voor reparaties. 

Middels industrieel 3D printen kunnen we in o.a. RVS kunnen deze delen op vraag geproduceerd worden door ons. Dit zijn de voordelen:

Kosten besparing
Minder voorraad nodig
Snel leveren

Rubber pakkingen

De installaties aan boord worden veelal in kleine oplages gemaakt. De mogelijkheden zijn vaak beperkt om rubberpakkingen te vinden die voldoen aan de maatvoering die benodigd is. Toelevering van deze pakking gebeurd veelal vanuit China en is kostbaar en traag. 

Deze pakkingen kunnen op maat en in kleine oplages geproduceerd worden door ons. Dit zijn de voordelen:

Geen dure mallen
Precies passende pakking
Snel leveren

De lessenaar met componenten

Aan de brug van een schip wordt veel aandacht besteed. Het is het hart van het schip. Daarom wordt de lessenaar met panelen en componenten met zorg ontwikkeld en geproduceerd in kleine serie. 

Middels industrieel 3D printen in hoogwaardige kunststoffen kunnen exclusieve, op maat gemaakte en stevige panelen worden geproduceerd. 

Maatwerk panelen
Geen mallen
Minder voorraad

3D printen aan boord 

3D printen als toevoegen aan de werkplaats van grote schepen biedt veel voordelen, maar wordt nog maar beperkt gedaan. Het geeft de mogelijkheid om tijdens de vaart onderdelen te repareren zonder veel voorraad mee te nemen. De onderdelen worden in een digitale bibliotheek opgeslagen en geproduceerd waar nodig. In het geval dat het onderdeel niet digitaal beschikbaar is kunnen tekenaars aan wal het onderdeel tekenen en digitaal toesturen. 

Meer mogelijkheden bij defect
Minder stilstand
Hogere efficiency

Bespreek de mogelijkheden